6

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

Η Α31 δημιουργείται το 2003 όταν ο Πραξιτέλης Κονδύλης, ένας νέος αρχιτέκτονας με ακαδημαϊκές περγαμηνές και εμπειρία σε γραφεία του εξωτερικού, αποφασίζει να ιδρύσει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο στην Αθήνα.

Με την έναρξη της λειτουργίας της, η Α31 architecture αναλαμβάνει μελέτες και επιβλέψεις κτηριακών έργων, βιομηχανικά κτήρια καθώς και διαμορφώσεις εσωτερικών χώρων αρχικά στην Αθήνα και ακολούθως στην υπόλοιπη Ελλάδα και στην Κύπρο. Το 2007 στο σχήμα εντάσσεται ο πολιτικός μηχανικός Παναγιώτης Καρράς, οδηγώντας στη σύσταση της Μελετητικής και Τεχνικής Εταιρείας Α31 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & ΔΟΜΗΣΗ, η οποία ολοκληρώνει τη μορφή και τις υπηρεσίες που παρέχει το γραφείο.

Η Α31 γίνεται σύντομα μία δημιουργική διεπιστημονική ομάδα αρχιτεκτόνων, designers και μηχανικών. Εστιάζοντας στη λειτουργικότητα και την κατασκευαστική αρτιότητα, η Α31 δημιουργεί ως και σήμερα χώρους λιτούς στη διάταξη και ειλικρινείς στην κατασκευή τους, με έμφαση στη λεπτομέρεια, οι οποίοι σχεδιάζονται για να συναντούν κάθε φορά τις ανάγκες τόσο του συγκεκριμένου εδάφους και τοπίου στο οποίο υλοποιούνται καθώς και των χρηστών στους οποίους απευθύνονται.

Έργα της έχουν αποσπάσει διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν εκτεθεί σε Μουσεία και δημόσιους χώρους σε Αθήνα, Βαρκελώνη, Βουδαπέστη, Μπιλμπάο, Λευκωσία και στο Πιράνο της Σλοβενίας. Άρθρα και έργα της ομάδας έχουν δημοσιευτεί τόσο στον ελληνικό όσο και στο διεθνή Τύπο.

5

Πραξιτέλης Κονδύλης | Ιδρυτής, Επικεφαλής Αρχιτέκτων και Designer

Ο Πραξιτέλης Κονδύλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου της Βουδαπέστης λαμβάνοντας το Μεταπτυχιακό του Δίπλωμα ως Αρχιτέκτων Μηχανικός. Συνέχισε τις ακαδημαϊκές του σπουδές στο Πολυτεχνείο της Βαρκελώνης, αποκτώντας δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα, αυτή τη φορά στην Αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων, ενώ ολοκλήρωσε την επιστημονική του κατάρτιση με την πραγματοποίηση σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου της Βαρκελώνης. Εκεί συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα «Η φύση της Mοντέρνας Αρχιτεκτονικής» υπό την καθοδήγηση του Helio Piñón, καθηγητή και συνεργάτη του αναγνωρισμένου Ισπανού αρχιτέκτονα Enric Miralles. Έχοντας πια καλλιεργήσει υψηλό θεωρητικό υπόβαθρο, ξεκίνησε τις συνεργασίες του με αρχιτεκτονικά γραφεία της Βαρκελώνης, ενώ το 2003 έφτασε η στιγμή να ιδρύσει το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, την Α31 architecture, στο κέντρο της Αθήνας. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, αποσπώντας αξιόλογα και άφθονα βραβεία. Από το 2000 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και από το 2006 τελεί, επίσης, μέλος του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ). Άφθονα έργα και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή Τύπο.


Παναγιώτης Καρράς | Ιδρυτικό μέλος, Πολιτικός Μηχανικός, Επικεφαλής Κατασκευαστικού τμήματος

Ο Παναγιώτης Καρράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου του Βουκουρεστίου. Πολύ σύντομα ξεκίνησε να εργάζεται σε κατασκευαστικές εταιρείες, σχεδιάζοντας και ανεγείροντας βιομηχανικά κτήρια μεταλλικής κατασκευής υψηλών προδιαγραφών. Έχοντας εργαστεί πλάι σε αξιόλογους Έλληνες μηχανικούς, απέκτησε, επίσης, σημαντική εμπειρία στην κατασκευή έργων μεγάλης κλίμακας τόσο από τον δημόσιο όσο και από τον ιδιωτικό τομέα. Έχει συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Εξοικονόμησης Ενέργειας Δημοτικών Κτηρίων» της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής.  Eίναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

4

Ηρώ Παπαδοπούλου | Συνεργάτης Αρχιτέκτων από το 2010

H Ηρώ Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία της Αθήνας, ενώ έχει επίσης καλλιεργήσει τις δεξιότητές ως εξωτερικός συνεργάτης σε projects αρχιτεκτονικής και design. Έχει συμμετάσχει στην δημιουργική ομάδα κατά το σχεδιασμό ξενοδοχειακών έργων, εταιρικών κτηρίων και συγκροτημάτων κατοικιών. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

 

Μαρία Παπαχαρίση | Συνεργάτης Αρχιτέκτων από το 2016

H Μαρία Παπαχαρίση γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει συνεργαστεί με αρχιτεκτονικά γραφεία στην Αθήνα, τη Βιέννη και το Βερολίνο ενώ, παράλληλα, ασχολείται με τον βιομηχανικό σχεδιασμό και την παραγωγή κοσμημάτων. Έχει συμμετάσχει ως μέλος της δημιουργικής ομάδας Α31 στο σχεδιασμό ξενοδοχειακών έργων, εταιρικών κτηρίων και συγκροτημάτων κατοικιών. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

 

Αργυρώ Θεοδωροκάτου | Συνεργάτης Μηχανικός Δομικών Έργων από το 2009

Η Αργυρώ Θεοδωροκάτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας λαμβάνοντας το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού. Αποφάσισε να επεκτείνει τις σπουδές της, κατακτώντας ακόμη ένα πτυχίο, αυτή τη φορά στη Σεισμική Μηχανική και την Κτηριακή Ενδυνάμωση & Αναβάθμιση στο ROSE School, που υπάγεται στο Ινστιτούτο Προηγμένων Σπουδών της Παβία (Ιταλία). Έχει πραγματοποιήσει σχεδιαστικές μελέτες ενώ έχει επίσης επιβλέψει πολυάριθμες κατασκευές κτηρίων από σκυρόδεμα, ατσάλι, καθώς και από γυψομαρμαροκονίαμα. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ).

 

Ηλίας Κοσματόπουλος | Συνεργάτης Μηχανολόγος Μηχανικός από το 2013

Ο Ηλίας Κοσματόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Πολυτεχνική Σχολή των Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Συνέχισε τις σπουδές του στο Imperial College of London από όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό του τίτλο στις Μεταλλικές Κατασκευές. Έχει 10ετή εμπειρία στους τομείς των ηλεκτρομηχανολογικών μελετών και έχει συνεργαστεί με τεχνικά γραφεία στην εκπόνηση μελετών και την επίβλεψη πολλών και απαιτητικών έργων (ξενοδοχείων, σχολείων, γραφείων, πολυκαταστημάτων κ.α). Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) καθώς επίσης και Associate Member της ASHRAE.

3
2
1