3

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ


«Να δίνεις μορφή σε ιδέες που καθορίζονται από πραγματικές ανάγκες – αυτό θα πει αρχιτεκτονική. Να εκφράζεις το πνεύμα της εποχής σου με τα μέσα που σου δίνει αυτή- να εξυπηρετείς τις ανάγκες της ζωής για τους συνανθρώπους σου. Να βλέπεις σωστά τις ανάγκες της εποχής σου και να εργάζεσαι για την επίλυσή τους. Να θέτεις το πρόβλημα σωστά. Να έχεις νιώσει το χαρακτήρα του τόπου κι αυτόν να ζητάς να εκφράσεις μέσα από το έργο σου. Να ζητάς να δώσεις στον άνθρωπο ακόμη μεγαλύτερη τη χαρά της ζωής… Να τι είναι αρχιτεκτονική!»
(Άρης Κωνσταντινίδης, 1942)Η λειτουργία της Α31 στηρίζεται σε εκείνη ακριβώς τη σύζευξη της δημιουργικότητας με την επιστήμη, στο πάντρεμα της τέχνης και της τεχνικής, που επιτρέπει την ανάπτυξη έργων, τα οποία πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να ικανοποιούν τις πραγματικές ανάγκες του ανθρώπου και παράλληλα να τέρπουν σε βάθος το αισθητικό του κριτήριο. 

2

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ


Σεβόμενοι τις αρχές της Α31 και τις ανάγκες του ανθρώπου, το αρχιτεκτονικό τμήμα αναλαμβάνει το σχεδιασμό έργων στους παρακάτω τομείς ενώ επίσης παρέχει καίρια συμβουλευτική υποστήριξη στο κατασκευαστικό τμήμα κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του έργου.Κατοικίες          

Οικιστικές Αναπτύξεις  

Βιομηχανικά κτήρια      

Κτήρια Γραφείων           

Επαγγελματικοί χώροι 

Ξενοδοχειακά συγκροτήματα  

Εκθεσιακοί χώροι           

1

ΔΟΜΗΣΗ

 

Το τμήμα δόμησης της Α31 στηρίζεται στη συνεργατική αλλά εξατομικευμένη διαδικασία υλοποίησης κάθε έργου, η οποία είναι πάντοτε εναρμονισμένη με τις ανάγκες του εντολέα και υποκινείται από τη φιλοδοξία για κατασκευαστική υπεροχή. Εστιάζοντας σε μία ολιστική προσέγγιση σχεδιασμού και δόμησης, υψηλά εκπαιδευμένοι και έμπειροι επαγγελματίες συνεργάζονται με το αρχιτεκτονικό τμήμα συναθροίζοντας τις ικανότητές τους να κατανοούν σε βάθος τι χρειάζεται ο χρήστης, με την εμπειρία τους σχετικά με την τεχνολογία δόμησης, τη χρήση  πρωτοποριακών υλικών και τις προηγμένες κατασκευαστικές τεχνικές. Ακολουθώντας πιστά τον προγραμματισμό και τον προϋπολογισμό του κάθε έργου, το τμήμα αυτό παραδίδει ασφαλείς κατασκευές υψηλών προδιαγραφών, που είναι προσαρμοσμένες στις ανάγκες του τόπου, του τοπίου αλλά και των ανθρώπων που αφορούν.

         

          Οι υπηρεσίες που παρέχει το τμήμα δόμησης περιλαμβάνουν:

  • Επίβλεψη κατασκευής
  • Διαχείριση έργου
  • Ετοιμοπαράδοτες λύσεις ("turn-key" solutions)